Yol Kuijer (1963) is getrouwd en moeder van 2 zonen voorbij de tienerleeftijd. Sinds 2007 begeleidt zij ouders bij hun persoonlijke zoektocht naar de invulling van hun rol als ouder. Ze volgde daarvoor verschillende gecertificeerde coach- en therapeutische opleidingen tot o.a. NLP Practitioner, Relatietherapeut, TA 101& TA Masterclass, Systemisch Werk / Familie opstellingen, EFT (Emotional Focused Therapy, Sue Johnson). LinkedIn

Door haar achtergrond kent ze de vragen van ouders en de valkuilen die zij tegenkomen. Uniek is de combinatie met haar jarenlange werkervaring in de kinderfysiotherapie. Twintig jaar begeleidde ze ouders van baby’s en kinderen tot 18 jaar in de kinderrevalidatie, het Wilhelmina Kinderziekenhuis en in een particuliere praktijk voor kinderfysiotherapie. Ze was als kinderfysiotherapeut lange tijd docent/examinator aan de Kinderfysiotherapie HU en gastdocent bij de opleiding Jeugd Gezondheidszorg (JGZ) voor huisartsen.

Momenteel werkt Yol voor de NCFS in het project ‘Coaching na de diagnose’ en als gastdocent op de Hogeschool Utrecht. Daarnaast geeft ze in samenwerking met collega’s uit het veld trainingen voor professionals op het gebied van ziekte in een gezin, Systemisch Werk en communicatie.

Yol: ‘Ik ervaar bij ouders een toenemende behoefte aan zelfreflectie en persoonlijke groei in hun ouderschap. Met name ouders die zelf al enige bagage in hun rugzak meedragen ervaren hoe dit doorwerkt bij hun persoonlijke ontwikkeling hun relatie en in de opvoeding van hun kinderen. Ook ouders van baby’s en jonge kinderen en (stief-)ouders van ‘speciale’ of zieke kinderen vinden het vaak moeilijk om een goede balans te vinden tussen zorg en acceptatie én ruimte voor zichzelf.
Wanneer opvoeden lastig gaat, komt de verbinding tussen ouder en kind onder druk. Ik ga uit van het (verborgen) vermogen van ouders om die verbinding te helpen herstellen. Ik vind het bijzonder ouders hierin te mogen begeleiden.’