Ziekte in een gezin heeft impact op alle gezinsleden. Een chronische ziekte of een blijvende beperking betekent verlies van verwachtingen naar de toekomst toe. Dit wordt wel ‘levend verlies’ genoemd; verlies dat voortduurt in het leven en in elke levensfase terugkomt. Levend verlies is een vorm van rouw. Ieder mens gaat hier anders mee om. Als partners elkaar hierin niet meer begrijpen, ontstaat er afstand in de relatie. Hoe graag je je kinderen ook wilt ontzien, spanning bij ouders geeft een onveilig gevoel bij kinderen.

Door goed voor jezelf te zorgen en te onderzoeken wat jij nodig hebt om in balans te blijven, beperk je de negatieve impact op je kinderen.

Bezoek voor meer achtergrondinformatie over ziekte in je gezin mijn media pagina

Coaching bij Cystic Fibrosis

In samenwerking met de NCFS verzorg ik samen met 3 collega’s coaching bij CF. Naast online videobellen bieden we ook live coaching aan, mits wederzijdse gezondheid dat toelaat. Een afspraak maken of vragen? Mail me graag contact

Kosten
Aan de coachingsgesprekken en de workshops zijn geen kosten verbonden. De NCFS draagt de kosten.

Lees meer

Coaching na de diagnose

‘Coaching na de diagnose’ is speciaal ontwikkeld voor ouders van jonge kinderen die middels de hielprik de diagnose CF kregen en behoefte hebben aan een steuntje in de rug.

  • Hoe verwerk ik dat mijn kind de diagnose CF heeft gekregen?
  • Mijn partner gaat er heel anders mee om dan ik, hoe kunnen we samen sterk staan?
  • Hoe kan ik mijn kind steunen?
  • Wat vertel ik hierover aan mijn familie en vrienden?
  • Wat vertellen we aan zijn broertje of zusje?
  • Hoe gaan we om met de spanning rond het coronavirus?

De NCFS biedt vier (online) gesprekken aan met een professionele coach die handvatten geven om beter om te kunnen gaan met deze ingrijpende verandering in je leven. Alle gesprekken zijn bij je thuis. Je kunt zelf beslissen wanneer je wilt starten, direct nadat de diagnose is gesteld, of enige tijd later. Naast de coaching kun je deelnemen aan een workshop, met andere ouders die gecoacht worden.

Coaching bij CF

Coaching voor mensen met CF, hun partners of ouders, kinderen, broers & zussen

  • Voel je dat je geleidelijk minder kunt meedoen aan sociale en maatschappelijke activiteiten?
  • Geeft CF druk op je relatie?
  • Neemt jouw kind het niet zo nauw met zijn therapie, en gaat hij ook nog eens zelfstandig wonen?
  • Veel aandacht gaat naar je broer of zus, wat doet dat met jou?
  • Leven na een longtransplantatie, hoe verder?
  • Veranderingen in je leven met Kaftrio die een grote psychosociale impact kunnen hebben en vragen oproepen

Zomaar een greep uit de vele vragen waar je tegenaan kunt lopen in het leven met CF. Iedereen gaat daar anders mee om. Dat kan tot spanningen en frustraties leiden. Coaching biedt ondersteuning.

In overleg met de coach kan de coaching in de thuissituatie of online plaatsvinden. Ouders, partners, broers en zussen kunnen naast de coaching deelnemen aan een groepsbijeenkomst, met andere gezinsleden die gecoacht worden.

Lees meer >> ncfs.nl/leven-met-cf/coaching/

Aanmelden

We werken met 3 coaches verspreid over Nederland. In overleg en mede afhankelijk van je woonplaats wordt bekeken welke coach het beste bij jou aan huis kan komen. Wil jij je aanmelden voor coaching, of liever eerst nog meer informatie krijgen? Neem contact op met Yol Kuijer

Coaching na levertransplantatie

‘Coaching voor ouders na transplantatie bij je kind’ is speciaal ontwikkeld voor ouders die behoefte hebben aan een steuntje in de rug vanaf het moment dat ze als gezin weer thuis zijn. Het Transplantatie team UMCG faciliteert deze pilot en biedt ouders 4 gesprekken aan met een professionele ouderschapscoach, die handvatten geven om beter om te kunnen gaan met deze ingrijpende verandering in jullie leven.

Kosten
Aan de coachingsgesprekken zijn geen kosten verbonden. Dit project wordt mogelijk gemaakt door gift van de Stichting New Wings.

Lees meer
  • Hoe verwerk ik het dat mijn kind een transplantatie heeft ondergaan?
  • Hoe kunnen we ons leven thuis weer oppakken?
  • Mijn partner gaat er heel anders mee om dan ik, hoe kunnen we samen sterk staan?
  • Hoe kan ik mijn kind steunen?
  • Wat vertellen we aan zijn broertje of zusje?
  • Hoe om te gaan als ik zelf (of een bekende) donor ben geweest?
  • Hoe om te gaan als mijn kind een orgaan van een overleden donor heeft ontvangen?

Zomaar een greep uit de vele vragen waar je tegenaan kunt lopen in het leven na een transplantatie bij je kind. Ieder gaat daar anders mee om. Dit kan tot spanningen en frustraties leiden.

Coaching
Je komt in aanmerking voor coaching als je kind (0-15 jaar) een transplantatie in het UMCG heeft ondergaan. Je kunt je als ouder(s) aanmelden voor een eerste (kennismakings-) gesprek. In totaal kun je vier afspraken maken verspreid over ongeveer een jaar. Alle gesprekken zijn bij de ouders thuis. Echter als gevolg van corona crisis kunnen de sessies ook via video bellen plaatsvinden.

Aanmelden

De zorgverleners van het UMCG zullen vragen of jullie belangstelling hebben om deel te nemen aan deze coaching. Voor informatie kun je ook contact opnemen.

Aanmelden

We werken met 4 coaches verspreid over Nederland. In overleg en mede afhankelijk van je woonplaats wordt bekeken welke coach het beste bij jou aan huis kan komen. Wil jij je aanmelden voor coaching, of liever eerst nog meer informatie krijgen? Neem contact op met Yol Kuijer